Tilaa uutiskirje

Helmet Facebook

-

HELMET -kärkihanke

HELMET on Envitecpolis Oy:n toteuttama hallituksen kärkihanke, jossa etsimme aitoihin tarpeisiin aitoja, hyväksi havaittuja ratkaisuja ja toimintamalleja hevosenlannan hyödyntämiseksi ja tallien lantahuollon helpottamiseksi yhdessä tallien, hevosalanyrittäjien ja koko lannan käsittelyketjun kanssa. Näin hevosenlanta saadaan entistä paremmin hyötykäyttöön ravinteina ja energiana sekä synnytetään uutta liiketoimintaa.


Katso alta projektipäällikkö Matti Arffmanin haastattelu.

 

HELMET järjestää käytännönläheisiä alueellisia ja valtakunnallisia tilaisuuksia, työpajoja ja yksilöllistä neuvontaa. Haluamme yhdistää lannan tuottajan ja hyötykäyttäjän. Jokaiseen tilanteeseen etsitään juuri siihen parhaiten soveltuva ratkaisu. Se voi löytyä esimerkiksi alueen hevostallien ja paikallisen energia- tai jäteyhtiön yhteisestä biokaasulaitoksesta, läheisen maatilan lannoitetarpeista, hyödyntämisestä isommassa energiantuotantolaitoksessa polttamalla, kompostoinnista tallin omassa tai useamman tallin yhteisessä kompostorissa tai vaikkapa tallin lantalan lämmöntalteenotosta.

Jos sinulla on hevosenlannan hyötykäyttöön liittyviä tarpeita, ota yhteyttä, niin lähdetään yhdessä selvittämään asiaa.

Lisäksi HELMET välittää tietoa hyvistä hevosenlannan käytänteistä, tutkimuksista ja hankkeista sekä teemme aktiivista yhteistyötä alan toimijoiden kanssa.

Tämän sivuston välilehdiltä löydät paljon lisätietoa HELMETistä, sen palveluista ja tapahtumista.

Näin pysyt mukana HELMETissä

  • Tykkää ja seuraa meitä Facebookissa. Löydät meidät nimellä @helmetkanava
  • Tykkää ja osallistu keskusteluun Twitterissä. Nimimerkkimme on @Helmetkanava
  • Julkaisemme videomateriaali Youtuben HELMET kanavassa.
  • Tilaa ilmainen HELMET Uutiskirje tämän sivun vasemmassa yläreunassa olevan painikkeen kautta.

Tervetuloa mukaan tekemään hevosenlannasta menestystarinoita.