• 20.12.2018
  Hallituksen kärkihanke HELMET – Hevosenlanta menestystarinoiksi jalostui Envitecpolis Oy:n palveluiksi
 • 07.12.2018
  Joko ratkaisut hevosenlannan hyödyntämiseen on löydetty?
 • 15.11.2018
  Lannan polttoa ohjaavat lakimuutokset astuivat voimaan 15.11.2018
 • 23.10.2018
  Hevosenlannan polton lainsäädäntö on muuttumassa
 • 29.06.2018
  Tutkimus: Tallinpitäjät haluavat helppoja ja kustannustehokkaita lantahuolto- ja energiaratkaisuja
 • 04.06.2018
  Toinen HELMET Aluemallinnus tehdään Pirkanmaalle
 • 04.06.2018
  Envitecpolis ja HELMET mukana Kiertääkö hyvä kauttasi -kampanjassa
 • 09.04.2018
  HELMET toteutti vaikutusarvioinnin hevosenlannan polton lainsäädännön muutoksesta
 • 27.02.2018
  Kaksi hallituksen kärkihanketta lähti yhteistyöhön löytääkseen biokaasulaitoksille parhaat paikat
 • 30.01.2018
  Sarkamessujen kampanjana arvotaan aluemallinnukseen tietonsa kirjanneiden kesken lähiruokalahjakortit
 • 09.01.2018
  Lanta eteenpäin ja käyttöön mahdollisimman kannattavasti
 • 29.09.2017
  Keski-Suomessa kääritty hihat kohti konkretiaa
 • 13.07.2017
  Lämpö talteen hevosenlannasta
 • 24.03.2017
  HELMET radiojuttusarja alkaa 24.3. klo 14.15. Muista kuunnella!
 • 22.03.2017
  Muista ilmoittautua Kuopiossa 28.3. pidettävään Pirttiin
 • 24.02.2017
  Uusi projektineuvojamme Jasmin Lehtinen: Hallituksen kärkihanke HELMET - ratkaisuja tallien lantahuoltoon
 • 20.02.2017
  Maaliskuussa hevosenlanta laitetaan kiertoon ympäri Suomen - tervetuloa tilaisuuksiin
 • 18.01.2017
  Hevosenlannan poltto helpottuu
 • 23.12.2016
  HELMET Pirtti -tilaisuus Jyväskylässä 24.1.2016
 • 22.12.2016
  HELMET Lähtötietokartoitus onnistui mainiosti
 • 05.10.2016
  Hallituksen kärkihanke HELMET lähti vauhdikkaasti liikkeelle
 • 19.08.2016
  Envitecpolis Oy toteuttamaan Sipilän hallituksen kärkihanketta
 • Hallituksen kärkihanke HELMET lähti vauhdikkaasti liikkeelle

  Toteutettavaksi saamamme hallituksen kärkihanke starttasi vauhdikkaasti, kun jo asian julkaisu sai paikalliset ja valtakunnalliset mediat kiinnostumaan aiheesta ympäri maata.

  – Runsas median kiinnostus sai aikaan useampia yhteydenottoja eri hevosen lannan kanssa toimivilta tahoilta ja niinpä pääsimmekin heti kiinni konkreettiseen tekemiseen; ratkaisujen etsimiseen, suunnitelmien eteenpäin viemiseen ja yhteistyön rakentamiseen hevosyrittäjien ja lannan hyödyntäjien välille, kertoo hankkeen projektipäällikkö Matti Arffman.

  Hanke-ehdotuksellamme on ollut alusta saakka käytössä nimi HELMET – Hevosenlanta menestystarinoiksi, joka on nyt myös hankkeen virallinen nimi. Se kuvastaa erityisesti haluamme saada aikaan konkreettisia ratkaisuja, jotka ovat toimijoille taloudellisesti kannattavia ja luovat uusia liiketoimintamahdollisuuksia.

  Seuraavaksi HELMET jalkautuu Jyväskylään KoneAgria-messuille 6.-8.10. Siellä avautuu myös kysely hankkeen kohdejoukolle eli hevosyrittäjille ja muille hevostoimijoille, energiayhtiöille, jätealan toimijoille, lannoitevalmisteiden valmistajille, viherrakentajille ja viljelijöille. Kyselyn avulla selvitämme hevosenlannan käsittelyn ja hyödyntämisen tämän hetkistä tilannetta sekä etsimme tahoja, joille lanta on haaste ja lannan hyötykäytöstä kiinnostuneita tahoja. Kysely toimitetaan sähköpostitse yhteistyökanaviamme hyödyntäen ja siihen pääsee vastaamaan mm. hankkeen facebook-sivulta www.facebook.com/helmetkanava. Kysely julkaistaan myös ruotsinkielisenä viikolla 41.

  Hankkeen edetessä toteutamme ympäri maata alueellisia tilaisuuksia, työpajoja sekä neuvontaa talleille, yrityksille sekä näiden muodostamille ryhmille. Neuvonta voi liittyä esimerkiksi sopivan tekniikan valintaan, kannattavuuden arviointiin, luvitukseen ja rahoitusratkaisuihin. Näin hankkeen avulla saadaan aikaan aitoihin tarpeisiin vastaavia aitoja ideoita, toimintamalleja, investointeja ja uutta liiketoimintaa.

  HELMETin Facebook-sivun kautta saat jatkossa tuoreinta tietoa HELMETin etenemisestä, tapahtumista ja saavutuksista. Lisäksi kanavan kautta on mahdollista saada uusinta tietoa hevosen lannan hyödyntämisestä ja osallistua eri aihealueista käytävään keskusteluun sivun Helmet foorumissa. Klikkaa itsesi mukaan, ja pysyt kärryillä!