MINUA KIINNOSTAA:

Klikkaa avainsanaa

Palveluntuottajat, HELMET Areena

 Tutustu HELMET Areena -tapahtuman palveluntuottajiin! 

Tapahtumaan osallistui palveluntuottajia, joita tapahtumavieraiden oli mahdollista tavata match making -osuudessa Areena-tapahtuman lopussa 2.3.2017 klo 14.30-16.00 Forssassa. Lue lisää palveluntuottajista klikkaamalla logoa.

Mukana seuraavat palveluntuottajat: Fortum HorsePower (Fortum Power and Heat Oy), Biojussi (T:mi Jukka Harjula), Vapo Oy, Rekitec Oy, Metener Oy, Kiteen Mato ja Multa Oy, Hemprefine Oy, Humuspehtoori Oy, SFTec Oy, Ravinteiden kierrätyksen kokeiluohjelma (Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus), Pellon Group Oy, Envitecpolis Oy ja HELMET-hanke.

X

Humuspehtoori Oy

Humuspehtoori Oy on maanparannusaineita ja luomulannoitteita valmistava yritys. Tarjoamme asiakkaille orgaanisia lannoite- ja maanparannusaineita, lannoitesuunnittelua sekä tuotteiden levitystä asiakkaiden pellolle. Tuotteiden valmistuksessa käytämme metsäteollisuuden sivuvirtana syntyviä puukuituja sekä kompostoitua hevosen- ja broilerinlantaa, jolloin ravinteet kierrätetään takaisin hyötykäyttöön.

Yrityksen perustaja on toiminut vuosikymmenien ajan kierrätyksen ja kompostoinnin alalla. Käsittelemme vuosittain 3000-4000 kuutiota hevosenlantaa, tätä on tehty jo 1980-luvulta lähtien. Hyvällä kompostoinnilla hevosenlannasta saadaan puhdas, rikkaruohoton tuote ja maanparannusaineen raaka-aine. Kuivikelaadulla ei ole prosessissamme merkitystä. Lannan vastaanottoa varten teemme tallin kanssa vastaanottosopimuksen. Vastaanotto on ilmaista, mutta rahtikustannus jää tallin hoidettavaksi.

Ota yhteyttä:
Suvi Mantsinen
Gsm: +358 50 4651191
Email: humuspehtoori(a)humuspehtoori.fi


X

Pellon Group Oy

Pellon – tehokkuutta maatiloille

Pellon Group tarjoaa kokonaisratkaisuja maidon, sian- ja naudanlihan tuotantoon sekä hevostalouteen. Ratkaisut auttavat tiloja parantamaan  tuottavuutta ja eläinten hyvinvointia.

Ota yhteyttä:
Lauri Sohlo
Gsm:  +358 44 5122584
Email: lauri.sohlo(a)pellon.com


X

Envitecpolis Oy

Envitecpolis Oy – Parempaa kilpailukykyä, tuottavampaa toimintaa ja säästöjä

Envitecpolis Oy on HELMET-hevosenlanta menestystarinoiksi -hankkeen toteuttaja. Envitecpolis on hajautetun uusiutuvan energian sekä energia- ja materiaalitehokkuuden asiantuntijapalveluita tarjoava yritys. Asiakkaitamme ovat ruokaketjun toimijat eli maatilat, elintarviketeollisuus, ruokapalvelutoimijat sekä biohajoavan jätteen käsittelijät. Tarjoamme Asiakkaillemme ratkaisuja resurssien entistä viisaampaan käyttöön. Näin Asiakkaamme pystyvät tehostamaan toimintaansa sekä pienentämään kulurakennettaan muun muassa energian, logistiikan, raaka-aineiden ja muiden materiaalien käytön suunnittelulla ja optimoinnilla.

Tutustu Envitecpolisiin tarkemmin tästä

Ota yhteyttä:
Mika Arffman
Gsm: +358 44 330 0816
Email: mika.arffman(at)envitecpolis.fi


X

Biojussi (T:mi Jukka Harjula)

Biojussi (T:mi Jukka Harjula) on kiinteistön- ja ympäristönhoitoon, jätevesijärjestelmien ja lantaratkaisujen suunnitteluun ja rakentamiseen erikoistunut yritys.

Toimitusjohtaja Jukka Harjulalla on ympäristöalan yrittäjäkokemusta vuodesta 1992. Hän on toiminut taimikauppiaana, ympäristön suunnittelu- ja rakennushankkeissa sekä kiinteistöjen ja patojen hoitotehtävissä. Hevostallien lantahuoltoratkaisujen suunnittelija ja rakentaja. Uusimpana toimialueena on jätevesijärjestelmien suunnittelu ja rakennus sekä kerrostalo- ja yrityskiinteistöjen biomassojen kompostointiratkaisujen tuotteistaminen ja rakentaminen yritysvetoiseksi toiminnaksi lähellä käyttöpaikkaa.

Yrityksen motto on paluu luontoon yksinkertaisilla menetelmillä. Toimii.

Ota yhteyttä:
Jukka Harjula
Gsm: 0500-764145
Email: jukka.harjula(a)kopteri.net


X

Fortum HorsePower (Fortum Power and Heat Oy)

Fortum HorsePower on tallinpitäjille suunnattu kokonaispalvelu, joka sisältää kuivikkeen toimituksen tallille sekä lantalan tyhjennyksen. Toiminta on joustavaa ja palvelu räätälöidään asiakaskohtaisesti. Kuivikkeen saatavuus on varmaa ja sen toimitus sekä lantalan tyhjennys hoituvat yhdellä sopimuksella, helposti ja vaivattomasti.

Lannasta eroon pääseminen on hevostalleille yhä kasvava haaste. Talliyrittäjän arki on työntäyteistä ja kiireistä, eikä aikaa ylimääräiseen usein ole. Fortum HorsePower -palvelu onkin luotu helpottamaan talliyrittäjän arkea: Se ratkaisee tallin kuivike- ja lantahuollon – ja tallinpitäjällä jää aikaa muuhun.

Sopimus on samalla myös lannanluovutussopimus. Tällöin lantalalta ei myöskään vaadita nk. nitraattiasetuksen mukaista vähimmäistilavuutta Fortumin toimiessa hyväksyttynä lannanvastaanottajana.

Fortum HorsePower -palvelussa tallilta noudettu lanta toimitetaan voimalaitokseen, missä lannasta tuotetaan energiaa: sähköä ja lämpöä. Keskeinen osa koko palvelua on kiertotalousajattelu, siksi kuivikkeinakäytetään juuri puupohjaisia, uusiutuvia ja kotimaisia kuivikkeita. Metsäteollisuuden sivutuotteena syntyvä puupohjainen kuivike toimitetaan tallille, missä se hyödynnetään kuivikkeena. Tallilla syntyvä kuivikelanta puolestaan hyödynnetään energiatuotannon raaka-aineena. Tuloksena syntyy puhdasta ja uusiutuvaa lähienergiaa.

Ota yhteyttä:
Krista Hellgren
Gsm: 040 642 9111
Email: horsepower(a)fortum.com


X

Vapo Oy

Vapo tarjoaa tallille yksilöllisen kuivitus- ja lantahuoltoratkaisun. Ratkaisu koostuu valituista kuivikkeista sekä lannankierrätyspalvelusta, jossa Vapo hoitaa lannan jatkokäsittelyn asiakkaan puolesta. Näin kerätty lanta hyödynnetään eri tavoin mm. ravinnekierrätykseen pelloilla ja viheralueiden kasvualustoissa tai energiana polton tai biokaasutuksen kautta. Vapon lannankierrätyspalvelua hyödyntää noin 500 hevosta Uudenmaan, Hämeen ja Pirkanmaan alueella.

Toisin kuin yleensä vastaavissa palveluissa, tässä et ole sitoutunut käyttämään vain tiettyä kuiviketta! Voit käyttää kuivikkeena turvetta tai puukuiviketta yksistään tai myös yhdessä. Näin hyödynnät eri kuivikkeiden vahvuuksia parhaan lopputuloksen aikaansaamiseksi kuten esim. turpeen ylivoimaisia hajunsidonta- ja imuominaisuuksia yhdessä puupelletin vaaleuden kanssa. Saat kuivikkeiden suhteen vapautta valita! Lisäksi voit käyttää palvelua joustavasti tarpeesi mukaan, joten sinulla on mahdollisuus hoitaa kierrätys esimerkiksi osan vuodesta itse.

http://www.poltelehti.fi/11/kuivikekontti-tallille

Ota yhteyttä:
Niko Nevalainen
Gsm: 0400142492
Email: niko.nevalainen(a)vapo.fi


X

Rekitec Oy

Rekitec tarjoaa hevostiloille rumpukompostoreita, kuivalannan syöttölaitteita, kuljetinratkaisuja, granulointikoneita, paalivaunuja, sekä erilaisia harjalaitteita. Harjalaitteet ovat Reiskone Oy:n valmistamia.

Katso kuvia ratkaisuistamme nettisivulta: www.rekitec.fi/referenssit

Suurin kompostori ratkaisu on Lapualla, jossa on 50 kuution rumpukompostori, joka tuottaa 20 kuutiota kuiviketta vuorokaudessa.

Ota yhteyttä: 
Tero Savela
Gsm: 044 2841 160
Email: tero.savela(a)rekitec.fi


X

Metener Oy

Yrityksemme palvelut ovat:

  • Biokaasulaitosten suunnittelu ja toimitus
  • Biokaasun puhdistimien ja tankkausasemien suunnittelu ja toimitus
  • Biokaasuhankkeiden kannattavuuslaskelmat ja teknis-taloudellinen konsultointi
  • Biokaasun tuotanto- ja prosessimitoituskokeet

Yhtiöllä on kokemusta biokaasun tuotanto- ja käyttötekniikasta yhdistetyssä sähkön ja lämmöntuotannossa vuodesta 1998. Liikennekäytöstä kokemusta on viisitoista vuotta. Suomen ensimmäinen biokaasun tankkausasema on rakentamamme ja palvelee nykyään yli 450 asiakasta, mukaan lukien ammattiliikennettä. Asiakkainamme ovat esim. maatalousyrittäjät ja -yhteenliittymät, jäteyritykset, kunnalliset jäte- ja energiayhtiöt, koulutus- ja tutkimuslaitokset ja kehitysyhtiöt. Ensimmäisetkin rakentamamme laitokset ovat edelleen käytössä, ja moniin rakentamiimme laitoksiin olemme olleet mukana toteuttamassa laajennuksia.

Ota yhteyttä:
Juha Luostarinen
Gsm: +3585913861
Email: juha.luostarinen(a)metener.fi


X

Kiteen Mato ja Multa Oy

Kiteen Mato ja Multa Oy valmistaa ruokohelpipohjaista kuiviketta. Kuivikkeen hyvän hajujen- ja kosteudensidontaominaisuuksien vuoksi se soveltuu erinomaisesti eläinkuivikkeeksi. Ruokohelpikuivike on nopeasti maatuvaa, joten se tehostaa lannan kompostointia.

Ruokohelpi-lantakomposti on erinomaista maanparannusainetta ruokohelven tuodessa maahan biohiiltä ja ilmavuutta. Ruokohelpikuivikkeen käyttö mahdollistaa lannan käytön myös biokaasun tuotannossa, sillä kompostoitumis- ja mädätysprosessi alkaa nopeammin kuin puupohjaisia kuivikkeita käytettäessä.

Kiteen Mato ja Multa Oy hyödyntää hevosenlantakompostia madon kasvatuksessa, sillä madot saavat siitä runsaasti ravintoa ja lisääntyvät tehokkaasti. Matojen käsittelemää madonlantakompostia taas tullaan jatkossa käyttämään mullan lisäravinteena.

Ota yhteyttä:
Aimo Turunen
Gsm: +35840 8455 955
Email: aimo(a)kiteenmatojamulta.fi


X

HempRefine Oy

HempRefine Oy (Hamppukauppa.fi) jalostaa ja kehittää kotimaisia hamppukuivikkeita. Pilotoimme tulevana kesänä lannankeräys- ja kompostointijärjestelmää, jolla lannan arvokkaat ravinteet ja kompostoituneen hampun maaperää parantava rakenne saadaan hyötykäyttöön puutarhoissa ja viljelmillä. Kustannustehokas kierto perustuu kuituhampun erityisominaisuuksiin, joilla varmistetaan nopea kompostoituminen myös kovilla pakkasilla.

Ota yhteyttä:
Mikko Neuvo
Gsm: +358443555268
Email: mikko.neuvo(a)hemprefine.fi


X

HELMET-Hevosenlanta menestystarinoiksi

HELMET on Envitecpolis Oy:n toteuttama valtakunnallinen hevosenlannan hyötykäyttöhanke, jonka tavoitteena on edistää hevosenlannan hyödyntämistä ravinteina ja energiana. HELMET kuuluu hallituksen kärkihankkeisiin ja siinä etsimme aitoihin tarpeisiin aitoja, hyväksi havaittuja ratkaisuja ja toimintamalleja hevosenlannan hyödyntämiseksi ja tallien lantahuollon helpottamiseksi yhdessä tallien, hevosalanyrittäjien ja koko lannan käsittelyketjun kanssa. Näin hevosenlanta saadaan entistä paremmin hyötykäyttöön ravinteina ja energiana sekä synnytetään uutta liiketoimintaa.

HELMET järjestää käytännönläheisiä alueellisia ja valtakunnallisia tilaisuuksia, työpajoja ja yksilöllistä neuvontaa. Haluamme yhdistää lannan tuottajan ja hyötykäyttäjän. Kuhunkin tilanteeseen etsitään juuri siihen parhaiten soveltuva ratkaisu. Se voi löytyä esimerkiksi alueen hevostallien ja paikallisen energia- tai jäteyhtiön yhteisestä biokaasulaitoksesta, läheisen maatilan lannoitetarpeista, hyödyntämisestä isommassa energiantuotantolaitoksessa polttamalla, kompostoinnista tallin omassa tai useamman tallin yhteisessä kompostorissa tai vaikkapa tallin lantalan lämmöntalteenotosta. Ota yhteyttä, niin lähdetään yhdessä miettimään ratkaisua sinun tarpeeseesi.

Ota yhteyttä:
Matti Arffman
Gsm: +358 44 783 1700
Email: matti.arffman(a)envitecpolis.fi


X

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus, Ravinteiden kierrätyksen kokeiluohjelma

Ravinteiden kierrätyksen kokeiluohjelma on osa hallituksen Kiertotalouden läpimurto ja puhtaat ratkaisut käyttöön -kärkihanketta. Kolmivuotisen kokeiluohjelman tavoitteena on edistää maataloudelle välttämättömien ravinteiden kierrätystä ja siihen liittyvää kehittämistä. Ohjelmasta myönnetään tukea ravinteiden kierrätystä edistävään tutkimus- ja kehittämistoimintaan, innovaatiotoimintaan sekä alan uusimpiin investointeihin. Tuettava toiminta voi liittyä esimerkiksi ravinteiden prosessointiin, kierrätyslannoitevalmisteiden tuotantoon ja tuotekehitykseen, logistiikan ja uusien palveluratkaisujen kehittämiseen tai korkeamman jalostusasteen tuotteiden kehittämiseen.  Ohjelmarahoitus on suunnattu erityisesti pk-yrityksille, mutta siinä on mahdollisuuksia myös muille toimijoille.

Ohjelman on käynnistänyt MMM ja ohjelman toimeenpanosta vastaa Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus. Ohjelma on valtakunnallinen ja sen toteuttamiseen on varattu yli 12 miljoonaa euroa.

Ota yhteyttä:
Päivi Mäntymäki
Gsm: 0295 027 631
Email: paivi.mantymaki(a)ely-keskus.fi


X

SFTec Oy

SFTec Oy on keskittynyt materiaalitehokkuuden ratkaisuihin, ja hevosenlanta on sekä energiaa ja lannoitteita yhtä aikaa ja nämä ovat eroteltavissa kuivaimen, materiaalivalintojen ja materiaalien käsittelyn keinoin. Ammattilaisemme keskittyvät päivittäin innovaatioihin liittyvien konseptien ja valittujen teknologioiden kehitykseen. Tuotteiden ja liiketoiminnan kehityksessä käytetään omia sekä tarkkaan valittujen yhteistyökumppaneiden ja alihankkijoiden resursseja. Perustajien monipuolisella ja pitkällä kokemuksella pystytään huomioimaan tuotannolliset ja laadulliset tekijät tiiviissä yhteistyössä alihankkijoiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa.

ModHeat-kuivain koostuu samanlaisista päällekkäin olevista moduuleista. Tämä rakenne mahdollistaa vaivattoman kapasiteetin lisäyksen tarpeesi mukaan. Jokaisessa moduulissa on lavat, jotka kuljettavat materiaalia kuivaimen sisällä sekoittaen samalla kuivattavaa materiaalia taaten tehokkaamman kuivaustuloksen. Kuuma ilma kulkee vastavirtaan materiaalin kanssa moduuleissa. ModHeat-kuivain on rakenteeltaan yksinkertainen eli huolto- ja käyttöystävällinen, mutta kuitenkin tehokas. Lisäksi voimme hyödyntää bioenergiaa kuuman kuivausilman tuottamiseen ja muutenkin suunnitella laitteen alusta lähtien käyttö- ja pääomakustannuksiltaan mahdollisimman edulliseksi kilpaileviin ratkaisuihin nähden. Kuivaus ja sen jälkeinen lajittelu tuovat ainoan ekologisesti pysyvän ratkaisun lantaongelmaan.

Lue lisää täältä!

Ota yhteyttä:
Jani Isokääntä
Gsm: +358 40 834 8088
Email: jani.isokaanta(a)sftec.fi


Tutustu myös